Kött från utegrisar smakar bättre

Grisarnas naturliga sätt att leva är i åldersblandade grupper, kultingarna föds utomhus i en speciell liten barnkammare men flyttar med suggan till en blandad grupp så snart de är redo.

Djur som inte trivs eller känner sig stressade utsöndrar ett särskilt stresshormon, hormonet stannar kvar i köttet och blir en bismak. Därför är det viktigt att grisarna har det harmoniskt omkring sig hela vägen fram till slakt. Hos oss lever grisarna så naturligt som möjligt. De har stora fria ytor att röra sig på, de leker, äter och sover tätt tillsammans. När det är tid för slakt transporteras grisarna till ett lokalt slakteri, endast tio minuter bort. Den korta resan förhindrar att grisarna hinner stressa upp sig och bismak i köttet undviks.

Lillehems Utegrisar ger ett kött med mindre insprängt fett mellan fibrerna, ett kött som är mört, saftigt och magert, med mycket smak men utan bismak.

Prova själv och upplev skillnaden!